Nieuws

Nieuws

 

Passend onderwijs

Alle leerlingen verdienen een plek op een school die past bij hun kwaliteiten en hun mogelijkheden. Dat kan een ‘gewone’ maar ook een ‘speciale’ school zijn. Dat is het uitgangspunt van passend onderwijs. 

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat elk kind het beste uit zichzelf kan halen. Scholen bieden daarom extra begeleiding aan leerlingen die dit nodig hebben, zoals kinderen met leer- of gedragsproblemen. 

Kinderen kunnen heel verschillende vormen van extra ondersteuning nodig hebben. Niet elke school kan elke vorm van extra begeleiding bieden. Daarom werken de scholen samen. Samen zorgen ze ervoor dat er een school is die de juiste ondersteuning voor uw kind kan bieden. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Was- en strijkservice Ewoud en Elisabeth

Inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen tegen betaling gebruikmaken van een was- en strijkservice. Deze service geldt voor alle soorten was met uitzondering van wol- en stoomgoed. Meer informatie over deze service vindt u op de website van het Ewoud en Elisabeth gasthuis.

Stand-Bye-Duurstede

'Stand-by' betekent letterlijk: op afroep beschikbaar, een invaller. Stand-Bye-Duurstede is:

  • een vrijwilligersorganisatie die in de Wijkse gemeente actief is;
  • werkt voor mantelzorgers die de dagelijkse zorg hebben voor iemand met een handicap of ziekte die niet (lang) alleen gelaten kan worden;
  • vervangt de mantelzorger op afgesproken tijden, zodat deze eens vrijaf kan nemen
  • biedt deze vervangende hulp zonder indicatie van de CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg);
  • werkt voor jong en oud.

Meer informatie over Stand-Bye-Duurstede

Dag en nacht een luisterend oor?

Soms heb je behoefte aan een luisterend oor. Omdat je ergens mee zit, verdrietig bent of eenzaam. En heb je niet direct een luisterend oor beschikbaar in je eigen omgeving of wil je juist liever anoniem je verhaal kwijt? Dan is er Sensoor: een landelijk werkende organisatie die dag en nacht bereikbaar is, zeven dagen per week. Je kunt Sensoor bellen, maar ook contact opnemen per e-mail. 

De persoon met wie je praat of mailt kan even naast je staan, je helpen de zaken op een rij te krijgen of alleen maar luisteren als je je verhaal kwijt wilt. Hij of zij wordt hiervoor niet betaald. Wel worden de mensen aan de telefoon zorgvuldig geselecteerd, opgeleid en begeleid door professionele beroepskrachten. Het zijn betrokken mensen met levenservaring die op deze wijze graag iets voor jou, voor anderen en voor de maatschappij willen betekenen.

Hoe is Sensoor bereikbaar 

Via telefoonnummer 0900 – 0767. Of per e-mail via www.sensoor.nl.

Zijn er kosten verbonden aan de hulp van Sensoor?

Bij het gebruik van het 0900-0767 nummer betaal je 5 cent per minuut. Bij gebruik van je  mobiele telefoon betaal je het tarief voor mobiel telefoneren.

Afbeelding: Sensoor