Voor een leesvriendelijke website

Bent u slechtziend? Kunt u niet goed lezen en schrijven of bent u dyslectisch (woordblind)? Bent u de Nederlandse taal aan het leren? Dan is de voorleeshulp van BrowseAloud uw hulpmiddel.

BrowseAloud maakt websites voor iedereen toegankelijk

Om ervoor te zorgen dat iedereen de website van de gemeente Wijk bij Duurstede kan gebruiken, is voor de voorleeshulp BrowseAloud gekozen. BrowseAloud maakt het bezoeken van onze website makkelijker en leuker.

Website laten voorlezen met BrowseAloud?

Heeft u moeite met lezen? Dan kunt u deze website laten voorlezen met BrowseAloud. Daarvoor download u de BrowseAloud software. Als u dan met de cursor over de tekst beweegt, wordt deze voorgelezen. De voorgelezen tekst wordt tevens woord voor woord met een aparte kleur getoond. De tekst kan ook worden vergroot en worden meegelezen in een apart venster. BrowseAloud maakt het bezoeken van een site makkelijker en leuker. 
voor een on-line demo

Hoe gebruikt u BrowseAloud?

Om gebruik te kunnen maken van de BrowseAloud voorleeshulp download u eenmalig een klein programma op uw pc. De link naar deze gratis download treft u onder aan deze pagina aan. U wordt dan naar een andere website geleid. Hier wordt ook uitleg gegeven over hoe deze voorleeshulp werkt. U hoeft BrowseAloud maar één keer te downloaden en het werkt dan op alle sites die de BrowseAloud voorleeshulp aanbieden. Na de download kunt u als u dat wenst uw persoonlijke instellingen van de voorleeshulp zelf wijzigen door rechtsonder in de taakbalk van uw pc te klikken op het BrowseAloud icoontje.

Download de gratis software